PRESSEOMTALER

PRESSEOMTALER AF CRAFT-PSYKOLOGI

I de seneste år har jeg medvirket i forskellige artikler samt TV- og radioudsendelser om, hvorfor vi laver håndarbejde og håndarbejdets gavnlige virkning på vores mentale helbred.


Her er et udsnit af de forskellige presseomtaler.

RADIO-UDSENDELSER OG PODCASTS

Kraniebrud, Radio 4 (2023)

CRAFT PSYKOLOGI - SÅDAN HJÆLPER HÅNDARBEJDE DIG UD AF KRISE OG STRESS


Kan du bruge strikning, snedkeri, broderi eller f.eks. madlavning til at få det - både fysisk og psykisk - bedre? Svaret er “ja”, og i dagens program, der bliver vi klogere på hvorfor og hvordan. Vi skal nemlig se nærmere på begrebet craft psykologi, og på hvilke måder håndarbejde og håndværk kan have sundhedsfremmende effekter. 

Mens vi strikker, Podimo (2022)

CRAFT PSYKOLOGI VED ANNE KIRKETERP


Ja, den er god nok, det er godt for dig at strikke! Kunsthåndværker, håndarbejdslærer og psykolog, Ph.d. Anne Kirketerp har de sidste 20 år forsket i Craft psykologi: Teorier som begrunder og beskriver håndarbejdets gavnlige virkning for vores sundhed og trivsel.Vi spørg hende hvad det egentlig er der sker med os, og vores kroppe og hjerner når vi strikker?

Ufornuftig, Radio 4 (2023)

FINDER EN HOBBY


Den gode hobby. Den meningsfulde unødvendige aktivitet. Hyggen med fordybelsen – uden deadlines og bedømmelser. Fascinationen af processen frem for resultatet. Det der er lokkende at lave uden at være andet end dét, det er. Langsommelige syslerier. Vært Henrk Tingleff er flere gange i denne programrække blevet gjort opmærksom på, at han bør lære at lave ingenting, lære at lave noget nytteløst, lære ikke at tænke på arbejde hele tiden… At han bør få sig en hobby. Sammen med Anne Kirketerp dykker han ned i hobbyens psykologi.

Ugebladet Søndag (2017)

MINDFUL HÆKLING - VEJEN MOD MINDRE STRESS OG MERE GLÆDE


Journalist, Osteopat DO og Master i Positiv Psykologi, Arnheidur Hanna Tómasdóttir har skrevet en fin lille artikel om Mindful hækling og hvad det går ud på.

ARTIKLER

Psykiatrifonden (2023

BRUG HÆNDERNE - FOR HOVEDETS SKYLD


Jeg har en artikel med i Psykiatrifondens nye blad med fokus på børn og unge med psykisk sygdom. Her fortæller jeg bl.a., hvordan det at lave craft ikke kan erstatte psykiatrisk behandling, men at det kan lindre blandt andet angst og depression.


Hendes Verden

TÆL MASKER MOS STRESS OG DEPRESSION


Gennem 6 måneder fulgte journalist Karin Svennevig mit kursus i "Mindful hækling" . Kurset var specielt lavet til disse 6 kvinder som allerede kendte hinanden men for fleres vedkommende - aldrig havde hæklet før! Kurset var 5 gange - og 5 forskellige positiv psykologiske øvelser - og derudover hæklede de mindfuldt mellem hver gang.


Århus Stiftidende (2016)

GLEM DIG SELV OG BLIV GLAD


Hvorfor laver vi håndarbejde? Hvilke psykologiske forklaringer er på vores glæde ved at lave tekstiler?

Kristeligt Dagblad (2016)

NÅR HÅNDARBEJDE HELER SJÆLEN


En artikel om det vi oplever når vi er stille fordybet i mindful håndarbejde.

TV-UDSENDELSER

TV Midt Vest

HÅNDARBEJDETS GAVNLIGE VIRKNING PÅ VORES TRVISEL OG HELBRED


Udsendelsen viser, hvordan Crafts-psykologi kan bruges til at højne vores trivsel og reducere stress. TVMidtVest fulgte mig i to dage og optog blandt andet på Center for Mestring i Viborg, hvor jeg har uddannet en del af deres dygtige medarbejdere.