Jeg elsker at designe og lade tekstiler vokse frem. Oprindeligt var det vævning, jeg var optaget af.
Jeg er uddannet kunsthåndværker fra Capellagården med speciale i vævning og håndarbejdslærer fra Skals med speciale i væv og strik. Jeg udgav min første vævebog ”vævede tørklæder” i 1998 – kun 25 år gammel. Det hænder stadig, at jeg møder folk, som går med mine designs fra dengang – og det gør mig lykkelig!
Jeg var med til at starte ”Den eksperimenterende tekstilskole” på Djursland i 1995 og arbejdede der i 7 år. I de år, hvor jeg arbejde på D.E.T., opdagede jeg, hvordan tekstiler og håndarbejde kan frisætte mennesker. Oplevelsen af at sidde fordybet i håndarbejdet og glemme tid og sted – bare være lykkelig. Det er denne følelse, som jeg dengang ikke havde megen teoretisk viden om, men som gør, at jeg altid vender tilbage og altid savner at have tekstiler i hånden.
Men gradvist ville jeg have videnskabelige svar på, hvorfor vi bliver så glade og lykkelige af at skabe med hænderne. Jeg ville finde ud af ”hvad er kreativitet”. Ret ambitiøst måske – men det førte mig til et ønske om at læse psykologi for at finde ud af, hvordan man kan forklare glæden ved håndarbejde, og hvilken virkning det har på mennesker at designe og skabe noget fysisk. Min væv blev solgt, og jeg drømte om ”at få en større stemme offentligt omkring kreativitet”, for nogen skulle jo argumentere for, hvorfor vi skal lave tekstiler – at det virkelig kan noget og ikke bare er tidsfordriv.
Det førte mig til en Ph.d, som kom til at handle om foretagsomhed – hvordan man går fra at have en ide til at handle på den.
Den samlede teori om at udvikle foretagsomhed hedder “foretagsomhedsdidaktik og skubmetoden”, hvilket er de emner, jeg stadig akademisk er optaget af og holder foredrag om og underviser i.
Det førte mig langt væk fra at være kunsthåndværker og til at være forsker, faglig leder på Aarhus universitet og forskningsleder på VIA UC.
Men jeg havde lyst til at forene mine fagligheder! I dag bruger jeg en større og større del på at udvikle feltet Craft psykologi - den del af psykologien som beskriver den sundhedsmæssige fordel ved at bruge Craft.
Det gør jeg gennem uddannelser, workshops og forskning/publicering.
Privat er jeg gift med lektor på Aarhus Universitet - Hans Henrik Knoop og har to drenge - Johannes og Peter